Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Turn the page and change !


New Year and New Age

bet sig stilla i läppen
*förväntan*
längtan efter ordets makt
*tystnad*
stilla lägger sig bilden
*hjärtslag*
harmoni i julefrid
*välkommen*

Under gran ligger det lilla röda
tankepaket med snörets kärleksföda
om den överraskningens nya tid
vid bus, harmoni och förhoppning brevid

slå in de nya årstider som stundar
med lycka och välgång när man blundar
barnen lyckliga leende och uppklädda
omtanken att de aldrig mer ska vara rädda

för när det nya året slår klockan tolv
så ändras färgen på mitt gamla golv
det gamla åker ut ur min ungkarlslya
för det friska som jag tänker förnya

upplevelser och den överraskande resa
som i min framtid inte går att läsa
tänker jag aldrig mera stilla vänta
har bestämt mig för att på dörren glänta

där inga mera pengar kastas på prylar
i vädret vill jag lyssna, kasta sylar
upplevelsen sitter inte på bankkontor
utan i min själ, hoppas, längtar, tror

så nu min vän, ska jag ge mig ut i dans
räcka ut en hand, binda mig en blomsterkrans
för att dela med mig till mina vänner
det behöver inte vara någon som jag känner

för handen är generös, varm och ärlig
full av liv och kanske ibland besvärlig
men, ändock så förbannat full av liv
så ta den om du vill se den nya tidens giv.



Välkommen, du är bjuden min vän
!




Övriga genrer av fillatelli
Läst 440 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-12-20 15:03



Bookmark and Share


    lory
nice,nice
2012-01-12

  aol
vacker tanke
2008-01-24

    Tro
En härlig text ! Jag sitter med stort leende på mina läppar....
Vad skönt o befriande det låter. Ser hur du skuttar iväg med kransen i ditt hår =) Jag hänger gärna med om jag får.

Fin insikt om vad livet har för mening tycker jag. Gillar den!

/ Tro
2008-01-13

  Blomster
Underbara tankar om förändring! Det är så lätt att bara gå i sin gamla invanda bana och önskar mer av livet...Men för att få mer måste man bestämma sig för det och jag får känslan av att du har gjort precis det!
2007-12-20

    sunnanvind
Väldigt vackra tankar!
2007-12-20

  Lyckohäxan Enediel
Vilken härlig livsbejakande dikt!
Full av vackra rim och kloka insikter :)
Rubriken är så talande i sig och jag önskar att alla kunde känna sig så här inför nästa år!
Snyggt! Riktigt bra må jag säga!
2007-12-20
  > Nästa text
< Föregående

fillatelli
fillatelli