Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagen före vintersolståndet






Hon gled ut och in
den ena drömmen
avlöste den andra


se där
alla tänder kvar
utom en
bra tandstatus
sa en röst


ja men
hon försökte prata
det var inte tänderna

någonstans gjorde
det ont


smärta finns inte
sa en röst

åh så skönt tänkte hon



skiljer man smärta från rädsla
så märker man snart
att det är rädslan som är värst




vem sa dom sanna orden
undrade hon när hon
omsider vaknade



förmiddagens skuggor hade trängt
ihop sig som generade besökare
medan solskenet
strök som en kelsjuk katt
utefter väggen



hon var drivveden
hjärtat var vågen
som slog och slog




Övriga genrer av Bim
Läst 310 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-21 16:55



Bookmark and Share


  Rachel Roth
visdomen är din ledsagare oavsett vilken värld du befinner dig i eller däremellan, så väl fångad stämning från dessa gränstrakter
2007-12-23

    papillon
De två avslutande stroferna innehåller bilder som är så på pricken att man baxnar - skuggorna som hopträngda generade besökare, solskenets kelsjuka katt och drivveden i hjärtvågens slag mot stranden - voffor kommer inte ja på nåt sånt????
2007-12-23

  Tothem
Sakta gungar jag med i dina rader....................läser den igen och känner rädslan, smärtan och glädjen i solens strålar som öppnar upp..........åhh Bim, du om någon fångar livet med ord.
Kram Lillemor
2007-12-22

  Åsa Gustavsson VIP
En sån viktig text, mitt emellan drömmen och det mest smärtsamma verkliga...
Snyggt!
2007-12-21

  Larz Gustafsson VIP
Peter LeMarc sjöng ju om drivved...Att han var det, liksom sin far före honom.
2007-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Bim