Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kammenpojkarna

Alla sagorna
om mina morbröder
som var nästan helt sanna

Hur starka de var-
musklerna spelade
i brottningsmatcherna

Hur arbetsamma de var-
och de hade en jättestor häst
med skägg kring hovarna

Hur glada de var-
tillochmed när de var förkylda
sa de: Nu gräver vi om gödselstacken!

Hur fina de var-
med sina stora Lindbergsnäsor
de sjöng som gudar närapå

Jag minns dem som väldigt mjuka
humoristiska och vänliga
och respektfulla mot barn

Mina morbröder-
Kammenpojkarna
från Burträsk.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-22 08:51



Bookmark and Share


    papillon
Mmmm - Kammenpojkarna från Burträsk - jag hör dialekten!! Jag tror att jag ska läsa om Torgny Lindgrens /Pölsan/ i jul.....
2007-12-22

  thyra
Låter som härliga killar. Fint nedtecknat och diktat!
2007-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP