Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

orättvisan segrar och min begravning är nu inatt.



\'idag såg
jag en ful pojke,
han höll i hand
med en ful flicka,
och tillsammans,
var de vackrare
än skönheten själv.\'



jag tänker inte fortsätta stå och titta på,
för vet ni vad?
hur mycket ni än tror,
så är man inte till någon nytta om
man blundar för andras problem.
man måste göra något,
försöka kanske tusentals gånger,
innan man kan kalla det rättvisa.

jag var en sånndär,
som aldrig gav upp,
hur mycket jag än låg under med,
hur mycket än jag visste att jag inte skulle ta hem segern.
så gav jag inte upp,
aldrig,
mitt mod & min styrka
har gjort mig till den personen jag är,
ursäkta.. var.
jag såg segern när jag fortsatte kämpa,
trots att jag låg och du stod och sparka.

men nu är jag inte samma person,
jag lever i en annan värld.
mitt mod, är som nerunnet i viktoriafallen,
min styrka är som värmen nu på vintertid,
med andra ord,
borta, väck, försvunnen.

varför jag gav upp?
varför fortsätta,
när man vet,
att man inte klarar det,
att smärtan tar kol på en?

.. min begravning är nu i natt,
kom och måla himlen blå med
mig en sista gång?




Fri vers av Chanel
Läst 282 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-22 18:00



Bookmark and Share


  Junibarn
din bästa. någonsin. helt underbar
2007-12-28

    ej medlem längre
Lite sorgsen men samtidigt väldigt talande dikt. Särskilt slutet är helt magnifikt. Alla skulle vi väl vilja måla himlen blå med någon någon gång...
2007-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Chanel