Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

God benämning tilldelad dagen som följer natten som kommer


Såsom världen följer en utstakad bana runt en brinnande boll i skyn,
såsom natt följer dag och dag följer natt...
önskningen om att uppfylla ett mål utom räckhåll för säkerställande för mig,
att se dig lycklig, varm och glädjefylld denna morgondag.
Uttryck som önskan och god och benämningen tilldelad dagen efter nästa natt,
som luft i ett vacuum betyder översagda ord mindre och mindre varje uttalande.
Men jag kan tillbe en gud jag inte tror på att ge lycka ett ansikte,
att ge glädje makten att mänskliggöra sig själv
och en enkel dag kraft att uppfylla önskningar och drömmar.
Till en gud jag inte förstår; en värld jag inte accepterar;
en dag som känns falsk; en artificiell glädje...
Jag tror på allt i morgon dag, för din skull; för att du tror.
Då du ler växer världens glädje exponentiellt... som en underbar sjukdom.

Glädje varde med dig... varken mer eller mindre.

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 92 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-23 14:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen