Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jul


Klart



Nu är skinkan avsmakad
Nu är granen klädd.
Nu är köksgolvet renskurat.
Nu kan han komma, Jesus,
för det var väl meningen så
med hela ståhejet till jul ?

GOD JUL alla mina vänner!




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 805 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-12-23 18:53



Bookmark and Share


  RogerIvan
Jojo, jajamensan...
Detta är glädjens högtid då vi ska visa hur duktiga vi är och visa hur vi värderar vår omgivning genom att ge så många och dyra saker som möjligt, mer än möjligt faktiskt. Vi får också själva besked om hur värdefulla vi själva är genom julklapparna. Handeln slår ständigt nya rekord. För man måste ju köpa köpa köpa. För annars kanske man själv inget får, nästa år. Bekräftelse, vi köper bekräftelse. Ty detta har inget med att göra att man har varit snäll under året.
Tänk om vi istället sade lite oftare, -Jag tycker om dig, välkommen hem på en bit mat;).
2008-08-31

  noname_realmind
Jasså är det SÅ det var tänkt - han ska komma och njuta allt det goda och vackra vi fixar till julen. NATURLIGTVIS! (men många verkar har glömt varför vi egentligen firar jul... verkar handla mest om julklappar och frossande nuförtiden...)

God Jul aningen försenat... ;)
2008-02-16

  Marita Persson
Jo, visst är det så och mat har vi att bjuda honom och rena hem, men hur är det med våra samveten? God Fortsättning och ett Gott Nytt!!
2007-12-27

  * Ammi *
God Jul vännen, jag tror inte att han kommer , faktiskt, vi får nöja oss med tomten, i bästa fall ..
2007-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors