Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag visste först inte vad jag skulle svara flickan som frågade om man får lov att hata sin mamma.... Hon hade aldrig låtit framskymta sådana känslor förut. Ibland är masken FÖR BRA....


Får man hata sin mamma

 

JAG HATAR HENNE
HATAR HATAR
HATAR HENNE

sa flickan
och hennes blick
var svart
som hennes
5-lagers ögonfransar

Jag svarade inte genast
och hon fortsatte

HÖR DU DET HÖR DU
VAD JAG SÄGER
FÅR MAN INTE HATA
SIN MORSA ELLER

Tårarna sprutade
mascaran rann nedför
kinderna och hon
la sitt huvud på
bordet med
sina armar
omkring

Jag rörde vid hennes axel
och blev inte avfärdad
Denna flicka hade
verkligen anledning
att hata sin mamma
och jag sa

Alla människor har rätt till sina känslor
och här får du säga vad du vill
allt du behöver få sagt
stannar kvar här

FAST JAG TROR ATT DET ÄR MIG SJÄLV
JAG HATAR MEST

sa hon mitt i gråten

- då rann en tår nedför min kind. . . .


 

 


 




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-12-24 11:36



Bookmark and Share


  Yvonne
Dramatisk dikt fylld av starka känslor.
2007-12-24
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP