Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja så blev de. :)


Årets Julrim :)

En plånbok 

Platta pluringar premieras
Plåtpiastrar portas perifert
Pakfickepinal

 

En CD av Jason Mraz

Ord faller fort likt forsande vatten
på jakt efter takten levererar han rätt
tar makten över akten med texter som limmar
sig fast när han rimmar minerar han lätt
med vitsiga verser presenterar profant
för sinneliga sinnen när han sonderar spontant
bland musikaliska minnen från förr till idag
om känslor och ordlek om kval med behag
låter M.r. AZ nu förgylla din dag.

 

En fodral för en iPod nano som kan fästas på armen när man joggar

Musik är kalas när det skumpar i skorna
men var skall den vara hälst inte i klorna
på atleten som studsar över tuvor och sten
förbi vackra kvinnor på trimmade ben
ur fickan den flyger likt ett ufo i farten
redan vid kurvan där strax efter starten
men tänk om vi istället kunde binda manicken
långt ifrån stötar men nära till blicken
ja då skulle stegen bli snabba och lätta
och mogylens magi komma helt till sin rätta.

 

En medioker version av Tao te ching på svenska

En perfekt liten tolkning på svenska av boken
som skrevs av den gamle på buffeln, en klok en
som sa det perfekta är ej det perfekta
men en engelsk version ej säkert du mäkta
så nu får du ta det med ro och förståndet
och prata med sonen som väg respondent.

 

Japansk kockkniv

En kocklen leksak fö(l) lött och vitt
blil lätt helt lätt till kött och biff
kanske äl den skalp
kanske ej
men ploffsig sel du i alla fall ut
med denna glej

 

Några CD skivor (mitt första försök på Knittel)

Ljudbild som giver / mången väl
Drömmar med sol / och månens själ
Tårar likt svalor / hjärtan som glöder
I tider av livslust / de storslaget föder
Känsligaste känslor / de vila i sången
Ty musikens all toner / i plattan är fången.

 

En iPod nano i svart

Likt Mraz den levererar rätt fyndigt
presenterar rätt syndigt läckert influerad
av din dator fast mera men mindre avancerad
distingerad bland flera helt klockren i stilen
och tonen helt rätt är helt nattsvart lackerad
fast den vita är oldschool och ryggen kromerad
plomberad briljerar dess yttre helt tryggt
en stiliserad ikon som sätter takten i milen

 

En liten diktsamling av mina egna dikter

Som jag var då
  Som förr kom tillbaka
    Med tårar och skratt
      Åt nyfunna tider

För jag har sovit
  Förvirrad och försakat
    Årstiders blod
      På mina sidor

 




Fri vers av AllNamesRTaken
Läst 518 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-24 11:55



Bookmark and Share


  Thurizas
jävlar vilka tokbra rimm! jag rimmade inte i år*snyft* det är knappt någon som uppskattar sådant i min släkt.det som ger det där extra varma med tanken bakom.

du är så jävla bra!
2007-12-28
  > Nästa text
< Föregående

AllNamesRTaken
AllNamesRTaken