Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under ett gult paraply i natten

Om mig sägs det
att min tystnad var för djup
för mitt eget bästa
och att småfåglarna i fruktträden
var mig närmare än systern och brodern.
Det sägs att jag låste in mig
de varmaste sommardagar
av rädsla för barnen på stranden
av rädsla för solen.
Det sägs att jag försvann
under tyngden av människor
dränkta i alkohol.

Men det finns nedtecknat
att när jag var fem var jag galen
och sjöng som barn brukar sjunga
det finns nedtecknat
men av tiden före sju
finns inga minnen.




Övriga genrer av H. Karla
Läst 517 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-12-25 20:02



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert text som griper tag och ställer frågor till sin läsare.
2008-01-27

  Micael Axelsson
När jag läser, kan jag inte låta bli att tänka på hur personlig den känns - litet tragisk men samtidigt, sakligt betraktandevilket förstärker.
2007-12-27

  Inkarasilas
Tankar under regn, ljuvligt nedplitat amnesi före nedtryckning, synd, sjung igen!
2007-12-25

  Yvonne
Applåd för denna dikt. Hoppas att du sjunger numera. Sluta aldrig sjunga. Stäm in i fåglarnas kör!
2007-12-25
  > Nästa text
< Föregående

H. Karla
H. Karla