Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i gamla mönster har jag vandrat..nu nalkas nya vägar


I fängelset av lilla jag

Ty hon tog frivilligt på sig bojorna
i okunskap och rädsla för övergivenhet

Ensamheten verkade som den självklaraste
följeslagare
ovetandes om fängelsets nyckelhållare

Hon levde ett torftigt liv
på smulor av självisk kärlek
och saknad
instängd i sig själv

 

Tills den dag
en fågel landade med solens
strålar i sin näbb

 

En trumma började slå i hennes
vanskapta kropp av murar och
långsamt började sten efter sten
falla

Hon anade en ljusspringa
fingrarna färgades röda av
hennes ivriga krafsande

 

 

Så länge i detta mörker

Så starkt detta ljus att hennes
askgrå ögon sved

 

Men trumman ljöd högre och högre

Ljuset kom närmare och med blodet droppandes
från hennes torra hud
trumman vibrerandes i hennes inre
föll den sista stenen
och hon skådade rakt in i

 

Livet

 

 

 

..Detta var hennes sanna jag

 

 




Fri vers av Annika Gustafsson
Läst 279 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-26 21:04



Bookmark and Share


    papillon
Det här var en stark befrielsetext, smärtsam och skön och fylld av obönhörlig sprängkraft.
2007-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Annika Gustafsson
Annika Gustafsson