Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blöder för djuren, Svettas av naturen och gråter över människan.<br>Etik - En plan med största hänsyn gentemot alla människor och djur.<br>


En sjuk planet



Planeten blöder, blodet sluter inte att rinna
Så länge vi förtrycker djur, kommer ondskan aldrig helt försvinna

Planeten slutar inte heller att svettas
För att vi behandlar jorden som om den kan ersättas

Planeten skakar jordskalv och gråter
Över alla bortglömda barn, som inga hittar åter



Planeten slutar aldrig att blöda, alldeles för djupa sår
Missbruk och förtryck lämnar efter sig, tragiska spår

Planeten svettas, och smälter stora berg av is
Vi måste göra något nu, denna jord är i kris

Planeten gråter och fyller upp stora hav
Planeten gråter över att människan, gräver sin egen grav



Planeten blöder, vulkanutbrott, stilla ett sår, släck en brand
Lev med kärlek och håll en tass, mjukt i din hand

Planeten rånas, den hånas, planeten har det tufft
Dags för människan att använda, hennes såkallade förnuft

Planeten gråter, den tjuter och håller på att tappa allt hopp
Kärlek till tusen, den är till för oss alla, denna himlakropp



..................................

Jorden tillhandahåller tillräckligt för var mans behov, men inte för varje mans girighet. /Mahatma Gandhi




Fri vers av To
Läst 1164 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-12-27 15:28



Bookmark and Share


  oMareld
Måste först applådera för dessa perfekta rim.

Du tog upp ett väldigt viktigt ämne och jag håller med dig verkligen!
Det är dags att människan börjar tänka.
Du skrev på ett bra sätt! Hoppas folk tar till sig
2009-11-23

  Staffan Welroos VIP
Viktigt ämne... Fler borde/MÅSTE vakna!
2008-08-29

  Carin
Klokt och välskrivet!
2008-02-18

    Damm
Djup klokhet
2008-01-15

  Mats Henricson
VÄLSKILDRAT OCH MEDVETET,ÖVERTYGAR ! PÅ DIN SIDA TILL MILJARDER PROCENT !! (Läs gärna min \"kusintext\": Vår torterade jord)
2008-01-11

  DanSan
*****************************

Du får fram orden så fint om all . . . .
våldtäckt på moder jord med slagkraftiga
ord . . . poesi och en varning som växer
sig stor och stark med dina ord!

*APPLÅD*

******************************
2007-12-28

  Larz Gustafsson VIP
Miljöförsöring är en styggelse.
Kött tycker jag däremot är gott och äter det ofta.
2007-12-27
  > Nästa text
< Föregående

To
To