Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min son ville ha texten till min dikt \"bajs\". Tänkte skriva ut den från poetersidan, men... fann den inte? Här kommer den i allafall.


Bajs

Dina verbala intrång
får mig att vilja
kasta upp
Ord som genom mina öron
står mig upp i halsen

Ljudvåg på ljudvåg
av orerande enfald
sköljer över mig
Spolar bort min sömn
Dränker mina tankar

Tack för alla dina ord
de passar mig utmärkt
nu
när min blomstergödning
tagit slut

© marita E nilsson




Fri vers av Marita Persson
Läst 928 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-27 18:11



Bookmark and Share


  Hildegun Relefors
Befriande humoristiskt skrivet om allvarlig sak!!
2007-12-27

    JJ VIP
Ja det är inte utan att man undrar vad han skulle ha dikten till... Kanske att sätta någon på plats med en snyggt inlindad \"smocka\"...
Jag gillar skärpan i dikten, där snygga vänliga ord sablar ner sin motståndare... Applåderas såklart! Mvh. JJ.
2007-12-27

  Bodil Sandberg VIP
Härligt befriande dikt ur hjärtats \"tålamodsprövade\"djup!!!Ibland måste man bara..och tänk så bra att få näring till blomstren..hihi...underbart!!
2007-12-27

  Marita Persson
Läste du det i min dikt??? Tja.. en annan variant är väl en människa man känner väl, men som man blivit otroligt trött på att höra, kanske snarare vill bjuda in nya människor, att lyssna på istället. Din kommentar gav mig en sida på dikten jag inte sett hittills, men tack för vinklingen, den var intressant.
2007-12-27

  Larz Gustafsson VIP
Betraktar man en annan människa som inkräktare är man väl främlingsfientlig...?
2007-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Marita Persson
Marita Persson