Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggorna som inte syns


Två ensamma skuggor flöt långsamt över skrovlig asfalt,
de släpades i smutsen mot en lång rulltrappa, nedåt och ut på en perrong.

En ensam skugga från vänster och en vårdslöst från höger.

Två skuggor svävade långsamt mot varann,
de möttes i tystnad, blev till en enda mörk dimma.

En ensam skugga väntade på en perrong,
inte en rörelse i den mörka massan, inte ett andetag.

Den ensamma skugga slets tanklöst itu,
som vått papper i ett varmt badkar.

Den mörka reflektionen är alltjämt bortglömd,
vet du var din skugga är när du inte ser den?
... vet du vad den känner?

Leder du skuggan eller leder skuggan dig?

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 123 gånger
Publicerad 2007-12-27 20:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen