Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fallet ur tilliten


Kungsörnen såg dig

När du föll du föll och föll
trodde du att du skulle falla till botten
allt blev mörkt.

Det var tyst och mörkt som på havets botten
på botten av en djupgrav
mörkare än mörkt.

Då hördes örnens skri
då öppnade du ögonen
då såg du örnen sväva ovanför
på himlen.

Då kände du smärtan i kroppen
värken i varje ben
då förstod du att du skulle leva.

Ett andetag
sen nästa
och örnen tittade på dig från klar blå sky.

Hur lång tid tog det innan de hittade dig?
Du vet inte
Hur lång tid tog det innan de klättrade ner?
Du vet inte.
På bilden ser du efteråt att avsatsen var för smal
för att fånga en människa i fallet.
Du ser
att du kunde dött.

Hur lång tid tog det att lita på livet?
Du vet inte.
Hur lång tid tog det att våga skratta
utan skuld?
Du vet inte.


Örnen såg på dig
och du vaknade.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 885 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-27 21:02



Bookmark and Share


    gufa
insprerat av din dikt

úr myrkrinu örninn kom
kröftugur kunni að sjá
í sterka sjávar von
um himinn sveif
eitt andartak í leik
sá örninn einn hver var veik
þú vaknaðir keik





www.handverkgalleri.is

2007-12-30

  sister mary
Mäktig text!

Fastnar redan i ingressen och titeln som så väl beskriver den känsla och upplevelse som sedan bär vidare genom dikten:

\"fallet ur tilliten\"

\"Kungsörnen såg dig\"
2007-12-28

  Michaela Dutius
Oerhört bra Åsa, ytterligare en dimension av din poesi- du är verkligen mångfacetterad.
2007-12-28

  Rachel Roth
oerhört starkt detta!!
2007-12-27

  Lena Krantz VIP
Fy fan vad bra!
Jisses Åsa här har du överträffat dig själv!
Som en smäck i ryggen satt den här!
2007-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP