Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt som jag tillskriver min absolut bästa palindromvän som älskar havet


Den gamle och havet

Oändlig, mörk och mystisk
fördöljer djupa hemligheter i ditt inre
dånande skum över naken hud
där styv bris pressar oss tätt samman

Salta stänk befruktar vinden
avslöjar brottstycke av sitt fördolda
för den som lyssnar till viskningen
begravd i snäckans sus

Ack så skrämmande, fruktad
samtidigt rogivande underbar
där du tänjer dina gränser
med mjukt kluckande

Mareld guppar blåvitt dansande
i månljus tillsammans med maneter
under bränningars dån
i tångdoftande kylslagen nattluft

Tack, min mäktiga Gud
för denna andra dagens gåva
där de bästa av stunder
innehåller ett hav med vän




Fri vers av Mickey Blue Eyes
Läst 1180 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2007-12-28 21:50



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Känner, nästan, tångdoften och saltstänket från havsvågorna.....,bra skrivet...
2008-01-10

    ej medlem längre
Grattis till läsvärt!!:)
Denna om någon förtjänar det!
2007-12-30

  isabel louise
jättebra!
2007-12-30

    ~maria~
Gud så otroligt jäkla bra skrivet..jag fattar att den är med bland läsvärda :) skit bra
2007-12-30

  "Silver" VIP
Förmedlar starkt havskänslan, både det rofyllda och kraftfulla. Speciellt andra strofen är väldigt fint formulerad.
2007-12-30

  Larz Gustafsson VIP
En bra film baserad på Hemingways bok.
2007-12-30

  Michaela Dutius
Vilken mäktig skildring- och vilket epos till en vän .
Tycker verkligen om denna dikten
2007-12-30

  Jer
Ord som blåser nytt liv mellan två vänner,
den gamle och havet.
2007-12-30

    ej medlem längre
Inte ens Hemingway hade kunnat säga det bättre!!:)
Strålande!
2007-12-29

    Mickey Blue Eyes
Sjysst att skriva en kommentar för att få veta nåt om Margots tuttar och inte för den litterära biten.. :p
2007-12-28

    Trast
Bra skrivet! Originell saltstänkt blandning av kärlek och hav. Men egentligen skriver jag för att \"Margots tuttar\" undrade om du visste varför hon heter \"Margots tuttar\"? Varför har hon det roliga namnet? Du vet varför, påstår hon.
2007-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Mickey Blue Eyes