Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
promenadfunderingar


promenad

ån växer
åter är det sjöar
på betena

men nu står
korna inne
utan flugor

vi kunnde inte
gå över bron
bron var en ö

på kullen
ligger ladugården
där är torrt

undrar om
korna drömmer
om den blöta sommarn

eller om
att nästa blir varm
kanske alltför varm

mjölkbilen
kör fortfarande
den är så illa tvungen

jag kommer ihåg
när vi hade mejeri
i Frillesås

man sålde mjölk
i lösvikt
ost och smör

man kunnde få
hemkärnat smör
från vendelsö

det är sådant
som livsmedelsinspektörerna
drömmer mardrömmar om




Fri vers av tom boreland
Läst 416 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-12-30 22:29

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
vilken klart begärlig text, som vore den skriven till ett lapptäcke av bilder från en svunnen tid i gamla norden
2009-03-06

  Havsbris
Underbart...
Blandning av metaforer och
verkligheten?

Vacker bilder du målar
med dina ord...
2007-12-31
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland