Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På tungan en snöflinga smälter



Snöflingor dansandes faller

svalkandes jordens kropp

medan frö under jorden

sakta växer drömmandes
om den gröna våren

Bakom molnen solen lyser
i jordens kärna magman flyter




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 608 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2008-01-01 13:22



Bookmark and Share


  tatjana
Underbar dikt!
*Applåd*
2008-01-05

    Trast
Du är poesins sol. Ljus. Magnetfält på min färd genom tomheten. Inom mig flyter magma.
2008-01-04

  Havsbris
Så vackert att
det gör ont ;o)

Strålande, viken kraft
i de funderingar och ord...

Melodin, vilken melodin
med sådan rim; liknelser
och metaforer...
och väl värda
verser som man kan
bara smaka långsamt ;o)

naturen versus människa...
vilken saga ;o)

läs- och tänkvärd!
som sagt!!

*bokmärker*
2008-01-03

    ej medlem längre
Underbara ord som vanligt, bra!
2008-01-03

  Maria Zena Viklund
vilket underbart härlig flyt i denna vackra dikt som gör mig sååå glad, applåder o bokmärkning!
2008-01-02

    Jess81
En hoppfull dikt i den kalla vinternatten..
2008-01-01

    Mickey Blue Eyes
Riktigt skön poesi!
2008-01-01

  Ola Rydberg
Vacker text
2008-01-01

  Bodil Sandberg
Ja så ser vi tiden och våren an..och under tiden..vad kan vara mer förlusteligt än denna ljuva text!!
2008-01-01

  Jan Linderoth
Sätter mig bredvid dig och väntar på de första knopparna i det vinterrufsiga gräset. En härligt hoppfull dikt!
2008-01-01

  DanSan
******************************

Mycket vackert poetat om helheten och
med vackra smekande rader som är så
förtröstansfulla . . . .

För övrigt så flyter texten skönt vid
högläsning som honung på ens läppar!

*APPLÅD och BOKMÄRKE*

******************************
2008-01-01

  * Ammi *
hoppingivande, jag älskar våren!
2008-01-01

  Lejonhjärtas poesi
Underbara ord om hur det nu är och vad som komma skall och allt vi inte kan se på ytan, solen som skyms bakom molnen, frön som gror i vänstan på den gryende vår och kalla snöflingor dansar på jordens yta men i dess kärna flyter het magma. Dikten ger härliga bilder om framtiden, Tack!
2008-01-01

  glittertindra
en dikt med många skikt...
2008-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman