Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens val

 

tvingas välja

släppa taget

om någon

speciell

nära

själsfrände

 

Av kärlek

till dig

så du ska slippa

plågas

förgås av längtan

tyna ensam av saknaden

 

Allt detta

och mer

har jag gjort

för dig

 

Du finner någon ny

Någon att träffa

mer ofta än vi

skulle kunnat ses

 

Jag förblir

ensam

fången

här

 

min kärlek

följer dig

lik osynlig skugga

en fågel

som lämnat min hand

för att söka nytt bo

 

jag kanske verkar bitter

hopplös

sorgsen

 

ja det är jag

mest ledsen

för det var val

jag tagit

som ledde oss hit

 

flyg nu

om några år

vem vet

 

 




Övriga genrer av Nikolai Jungsin VIP
Läst 1766 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2008-01-02 21:15



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
väldigt vackert framfört

Kram
2015-08-11

  Johan Bergstjärna VIP
Strålande hoppfullt ljus i mörkret.
2011-08-04

    ej medlem längre
Fantastiskt bra skrivet (som vanligt). Du förmedlar verkligen.
2011-04-08

  niklas b
mycket vacker, känner igen mig
2010-12-31

  Anton the poet
superfint skrivet!
2010-09-29

  arja savela
Kärleken får ibland göra svåra val. Fin rytm och känsla
2010-09-17

  Frökenfanny
ibland får man offra mycket för lite
2010-01-22

  karenina VIP
ord fyllda av kärlek och visdom. att släppa taget även om man älskar, det största uttrycket för kärlek
2009-07-27

  Junitvillingen
Att av en eller annan anledning tvingas släppa taget kan göra förtvivlat ont, men vilken kärlek det handlar om!! En mycket stark, gripande text. Den smärtar - både för hennes och din skull...
2009-04-18

  Greve
Du har så rätt min vän.... saker man gör för andra man tycker om!

\"Någon att träffa

mer ofta än vi

skulle kunnat ses\" Fick mej i tårar!

Du vet varför och även varför.
Du är en bra vän och även en bra poet!

Keep it up broo!
2008-04-02

  Johan Nilsson
Det är inte ofta jag får tårar i ögonen när jag läser dikter, men det fick jag defenitivt nu.
Den här var jättebra :)
2008-02-20

  aol
det känns i mitt hjärta gör ont bra flöde gillas
2008-01-29

  glittertindra
att släppa taget är också kärlek... men den smärtsamma sorten...
2008-01-14

  Laijza
bra, men den andra sved mer..aj oiih..
2008-01-07

  Inkarasilas
Blir helt iskall, ont det gör ont att läsa så vackra ord
2008-01-04

    *Zenobia*
det enkla är ofta det svåra....

att med få och vardagliga ord beskriva det svåraste och ändå förmedla en känsla som griper tag....
2008-01-03

  Anna Nickolausson
Du ger liv i orden, fyller varje detalj med känsla på djupet, på ett vackert och underbart sätt
2008-01-03

  drakbruden VIP
Så vackra ord i sann kärlek och ack så smärtsamt. Samtidigt ger texten hopp, i varje ögonblick sker nya val, nya möten och nytt liv. Vem vet vad som händer i framtiden....
2008-01-02

  charlotte hedendahl
Vackert!
2008-01-02

  Annika Persson
fin och kärnfull!
2008-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP