Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Head like a hole

Hej ,
Jag ville bara säga att
jag finns


det var ju så länge sen sist
länge sen
jag fick veta att du var där
länge sen jag fick höra dina andetag
under en solsönder strålad himmel
med stjärnor som
önskade sig bort
önskade att de var något annat
någon annan
för ingen tar hjälp av
stjärnor nu mera
nu när alla vet att
stjärnor är egentligen
inga själar
utan bara lysande stenklumpar
väldigt långt borta

och på något sätt är ju inte det
lika romantiskt
inte lika romantiskt som
din teddybjörn söndersliten
nertrampad
och korsfäst
för sina synder som hjälpare

för endast gud kan hjälpa
och gud hjälper bara den som hjälper
sig själv


och sensmoralen i det är att
gud finns inte så
man får hjälpa sig själv
för alla andra har på något sätt
slutat bry sig



och jag önskar att jag kunde flyga
flyga flyga
iväg
bara så att du vet att
jag faktiskt fanns att jag fakiskt
behöver mer
behöver stjärn själar
och monster
och stackars lille radiomannen
han som bröt ihop
jag undrar om han också vill flyga
flyga flyga
iväg

vi kanske hade kunnat hjälpa
varandra
kunnat kunnat
ta emot när någon av oss föll
föll ner
och kanske råkade skrämma någon på tionde våningen
innan vi tog emot


sen hade vi kanske kunnat
bygga en annan värld
för dom som aldrig passat in
för alla som bara ville flyga
och bryta ihop
och tro på alla mysterier igen
istället för vetenskaps männen
i vita rockar
som testar mediciner på djur
för att dom tycker att
de är mer värda
eftersom
vi har större hjärna
vi
vi kan starta krig
vi
vi kan bli anarkister
vi
vi kan bomba sönder ett helt land
vi
vi kan förstöra er


men vet ni
jag känner för att kidnappa era familjer
och hälla i dom
5000 liter bensin
och testa om sminket är giftigt
och när jag är säker
på att de fått cancer
kan ni få tillbaka dom
få tillbaka allt


och förresten minns du förra
sommaren ?
nej inte jag heller


Hej, ville jag bara säga att
jag finns inte mer
jag fick vingar och flög iväg
jag gav flera människor cancer
för att bevisa något jag
jag är antikrist
jag byggde en värd med en radioman
till oss och alla andra som
är trötta

och vet du

du är inte bjuden


hejdå




Fri vers av Jolly Roger
Läst 371 gånger
Publicerad 2008-01-02 22:40



Bookmark and Share


    inmeddiginålsögatkamel
Jag gillade början.

\"Hej,
Jag ville bara säga att
jag finns.\"

Jag gillade resten också.
Men början,
det var en bra början.
2008-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Jolly Roger
Jolly Roger