Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vit ånga


I den sena kvällens kyla
under glittrande stjärnor

vandrar en man
och hans hund


mannen, vars namn
är en inneboende fråga

[vem är som gud?]


och hunden, vars namn

[kärlek]


och i vars andedräkt

[vit ånga]


det erbjuds ett svar


två unika varelser, vars steg landar
mjukt på moder jord

vandrandes in i detta okända

som vi oftast kallar liv




Fri vers av Mikael Lövkvist
Läst 584 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2008-01-02 23:07



Bookmark and Share


  aol
gick rakt till hjärtat bravo
2008-04-05

  drakbruden VIP
Åh, den här går rakt in i mitt hjärta. Härlig!
2008-02-08

    ej medlem längre
Underbar dikt, vackert som vanligt, applåderar o bokmärker!
2008-01-24

  Jan Linderoth
Det är så vilsamt att läsa dina texter, de är lättlästa....men......de är luriga plötsligt faller man handlöst...och det, det är poesi!!
2008-01-18

  Maria Zena Viklund
åh den här är ju helt underbar maria som applåderar o bokmärker!
2008-01-11

  Nina V A
mmm som att vandra genom en serieruta, beskrivande upplevelsenära och verkligen poängformatterat tät, vit ånga är en urskön titel och puffar rakt igenom, hel bra!
2008-01-04

  Havsbris
Strålande och väldigt
intressant sätt att
\"säger\" om känslor,
gudomlig bra skrivit ;o)

Älskar metaforer och
liknelser i dina bilder !

fastnade i :
- och i vars andedräkt

[vit ånga]

det erbjuds ett svar-

kan bara inte förklara
rätt varför, men känns
så otroligt skönt att läsa
den del...wow så mycket
kan man hitta i dina ord...

Tack för läsning igen!!
vacker, vacker!
2008-01-03

  Gunwale VIP
Gud glimtar till ibland, mitt i sena timmens hundpromenad, kanske, som en plötsligt synlig ande(dräkt), som två varelser som vandrar på jorden och andas - vad är väl vårt alternativ - och så hände det sig att den enas namn var en fråga om sökandet efter Gud och den andres namn betydde kärlek... och så uppstod dikten. Genom några svarta kråkor tog den sig till mig och fyllde min själ.
2008-01-03

  rebecca d
oj, den var mystisk! vet inte om jag gillar (förstår) bilden/aforismen...du förklarar den...men har svårt ta till mig Hund= kärlek (inte för att de inte är det)...men till det hör jämställdhet...eller? ord...jag menar, om det ska bli så omfattande som liv?

det betyder inte att jag inte tyckte om dikten, för det finns en fin ton i det!
2008-01-03

  ochjag
vad fint! denna dikt är som en tavla som tål att betraktas många gånger.
2008-01-03

  ninna
den börjar som en vanlig promenad men slutar i en vacker dikt
med stora ord.Bra skrivet
2008-01-02

  Söder
Här har du fångat ett speciellt ögonblick där stora frågor ställs. De avslutande raderna är superba. Mycket bra!
2008-01-02

  aftermath
fäster mig speciellt för slutraderna;
\"två unika varelser, vars steg landar
mjukt på moder jord

vandrandes in i detta okända

som vi oftast kallar liv\"
knivskarpt!
2008-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Lövkvist
Mikael Lövkvist