Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när orden förvandlas till svärd och meningar blir till vapen.

det är då jag behöver dig i mitt hjärta som klappar rytmisk takt,
dunk dunk dunk dunk dunk dunk dunk dunk dunk dunk dunk.




du vet egentligen inte vad orden du säger står för,
dom ploppar ut som grodyngel.

du vet inte att orden sårar,
att för varje gång slockar en stjärna.

du vet inte heller,
att för var gång du släcker en,
släcker du också dig själv
bit för bit.




\"hora, bög, bitch!\"
är ord som hörs rätt
ofta i en ungdoms vardag.

hora, är ett yrke, kanske en aning förnedrande
men endå ett jobb, ska jag kalla dig brevbärare
eller vad är poängen?

bög, är ett sexuell läggning, som INGEN har rätt att
påpeka eller dra nytta av, människor är olika,
och om alla skulle va som \"eva&adam\" exemplet
varför fick vi i så fall den fria viljan?

bitch, så fort en tjej är katig eller pratar skit eller på något sätt
\"tror att hon är bättre än alla andra\" är man en bitch,
alla ska egentligen lära sig att stå på sig, och bygga upp
sitt självförtroende, så länge det inte är alltför negativt
är det okej att va en bitch.



ni hackar på allt ni kommer på, där slyna är ett reflex ord
om någon påpekat något bättre än ni.
ni måste lära er att bygga upp ert ordförråd,
och stå emot bitande kommentarer,
ta inte åt er av saker,
blunda för orden,
som inte betyder ett skit.



jag tror på att vi kan stoppa den konversiella mobbningen.

ingen kan göra allt, men alla kan göra något.










Fri vers av Chanel
Läst 446 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-03 15:23



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En annan form av mobbing är den här:

* dömande

(Det kallas alla som vågar tala sanning och sätta sig på tvären)

* kärlekslös

(Det kallas alla som inte är nickedockor och jamar med.)
2008-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Chanel