Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Röda minnen

 

orden betyder ingenting
sägs för ofta, för mycket
för högt
och blicken försvinner
med sanningen

obemärkt

 

 

det är inget krig
det var aldrig ett krig
det var kärlek
som försvann i samma stund
som vi vände oss bort

 

 

vi visste aldrig
för mycket svart
för många år
för kallt
och vi blir aldrig röda

mer än i tanken

 

 

orden tar inte slut
skriks
där vi aldrig finns

 

 

längs ryggraden
minns fingrar

 

 

 




Fri vers av Sländan
Läst 332 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-01-03 16:29



Bookmark and Share


  AllNamesRTaken
Oj.. nytändning ..?
Otroligt vackert tjejen.. och ryggraden minns alltid fingrarnas mjuka upptäcksfärd.

Väldigt fin dikt; och kanske en signal om något som hänt i ditt liv?

Saknar dig vännen... Hur har du det?

Kramar
2008-01-04

  Ulf Lagerholm
dett är en mycket vackrt pyntad slinga, gillar den där \"vardagskonstaterande\" tonen som skymtar;

\"orden betyder ingenting
sägs för ofta, för mycket
för högt
och blicken försvinner
med sanningen

obemärkt\"

alltså en ton som sas är kalibrerad mot just det där slentrianmässigt uppspydda

tummen upp
2008-01-03

  Markattan
Jag kan inte exakt sätta fingret på varför, men jag tycker om dessa dina rader. De känns bräckliga och sköra på något vis och jag gillar dem.
2008-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Sländan
Sländan