Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
löst inspirerad av Bruce Springsteens "Streets of Philadelphia"


Uppsalas gator


Här ekar det
av vänner som kommit
& gått
Varje steg bär spöklika röster
av de jag har älskat &
de jag har förått


De rev parken i höstas
nu reser de hus i den julidagg
där vi en gång satt
Vi firade vår flytande ungdom
tills eftermiddag blev natt


Vi vattnade ängen med billig öl och övertygade skratt


Nu går jag här
på samma gator jag trodde
jag lyckats fly
Vi var flera som for härifrån
& färre som kom tillbaka
med övertygelsen om
att vara någon ny


På nätterna bultar blodet
lika svart och öde som regnet
som sveper in över stan
Inga änglar gråter för oss
för de vet lika väl som jag att
inga tårar kan någonsin färglägga
den järngråa morgondan.






Fri vers av Axel Vinter Persson
Läst 723 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-01-08 06:28



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Uppsalas gator ekar av många steg.....jag vet.....
2009-01-06

  korrigerad
vet precis vad du menar. jag brukar säga att jag ska härifrån, för uppsalas gator är fyllda med ångest och för mycket minnen. samtidigt kan man aldrig fly från sig själv... Bra skrivet!!
2008-10-10

  sotlugg
jag gillar julidagg
2008-02-05

  Nicole Margit
Det här var något alldeles extra. fastnade någonstans.
2008-01-14

  Michaela Dutius
Vilket välskrivet och vackert ode till Uppsala- stan som sätter spår- som drar tillbaka
2008-01-08

  Sadhistory
Mängder med applåder till dig för den här underbara texten du skrivit.
2008-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Axel Vinter Persson
Axel Vinter Persson