" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 




Vindarnas Tempel

Jag bugar åt de fyra väderstrecken varje morgon

och önskar mig något från vart och ett

från söder väntar jag på värme

från väster önskar jag mig vänskap

från norr en önskan att mina anhöriga ska leva väl

och från öster önskar jag mig bara dig

                   

Detta är de fyra vindarnas tempel

just där vi levde tillsammans

Jag traskar runt bland högar av minnen

och plockar förstrött upp något jag vill ta med

 

Jag tackar minst tre människor varje kväll

för att de gjort min dag speciell

Jag tackar för ett ord

eller för ett  leende

som gett mig mod att finnas till

 




Övriga genrer av soldis
Läst 506 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-04 14:23



Bookmark and Share


  MeAmmie VIP
Visst var vi där, i vindarnas tempel med Nobben, Dyna, Dragspelar Bertil och alla de andra! himmelsvida kramar/Ammie
2009-01-09

  Ronny Berk
så vackert om väderstreckens löften och förhoppningar...poesi som värnar om vänner...om minnen...en text som tilltalar mej mycket...ja...
2008-01-07

    sleepwalking
Lärorik, välskriven.
Få gånger finns det så mycket
att läsa som är gömt bakom
orden, få gånger kan man
formulera det så bra
2008-01-04

  Jan Linderoth
Tack för den här syrerika vindfläktiga dikt!!! Den är fyllt av uppvärmt hjärta!
2008-01-04
  > Nästa text
< Föregående

soldis
soldis