Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midvinternatten är full av magiska händelser...




Enhörningarna

Jag såg dom i natt
Enhörningarna
dom låg där ute
några meter från mitt fönster
deras pälsar glänste likt pärlemor

Jag vågade inte andas
stod det stillaste jag kunde
Katten satte sig på fönsterbrädan
Enhörningarna höjde sina huvuden till hälsning
katten sänkte sitt

Jag var förstummad
förstenad av nattens magi
skimrande i guld och kungsblått
Katten och enhörningarna samspråkade
med röster klingande likt silverklockor

Jag såg dom på morgonen
Enhörningarna
dom låg där ute
några meter från mitt fönster
helt övertäckta av den nyfallna snön




Fri vers av Annette Andersson
Läst 1264 gånger och applåderad av 14 personer
Utvald text
Publicerad 2008-01-04 17:43



Bookmark and Share


  aol
magisk väl värd guldstjärnan
2009-05-16

  isidore
du ÄR magi, inte orden, de kommer genom dig bara. du skriver helt fantastiskt.
2008-08-09

    ej medlem längre
Fantastiskt vackert och målande!
2008-05-21

  Ola Rydberg
Vacker lite magisk dikt
2008-05-20

  Arcadia1
Det är precis sånt här som jag tycker om!!!!!!!
2008-05-20

  SvartaRegndroppar
fantastiskt vacker dikt, var inte helt övertygad av sista strofen dock.

väl skapat!
2008-05-19

  Stefanie Nerman
hehe, kan inte låta bli att småskratta när jag läser eftersom när jag praktiserade en tid på ett ålderdomshem i samband med utbildningen jag går, hade hand om en dam som såg enhörningar utanför sitt fönster :)

Gillade hursomhelst dikten,
väldigt vacker
2008-05-19

    tramp
Härlig text … här sjuder magin om det osynbara mellan raderna

Väldigt snyggt !
2008-03-07

  Michaela Dutius
Magi och gåtfullhet slåss om utrymmet i en mycket vacker och poetisk text
2008-01-05

  Vilsen Annette-hittar vägen
Åh, vilken magisk läsning
tar med mig ut på äventyr
Jätte-härlig text!!!!
2008-01-05

  Yvonne
Vacker dikt där man får uppleva känslan av magi. Applåd.
2008-01-05

  Erik L
Fin och speciell text!
2008-01-04

  Paedur
Tack för att du tog med oss dit. Det är en tinglande bild du målar
2008-01-04

  drakbruden VIP
Åh, så vackert skrivet. Vad underbart att se dem *L*
2008-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Annette Andersson
Annette Andersson