Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett varmt och innerligt tack till dig som fångar mig i mina dikter
och har kontroll över nycklar till min alfabets slott..YOU KNOW...




rad efter rad..fras efter fras

 

 

 

 

Skrivandet är en kvinna

även om det är skrivet av män

kulturen är inte viktigt

om den inte formas i kvinnans livmoder

därför kallades rosen för ros

tavla för tavla

skulptur för skulptur

saga för saga

symfoni för symfoni

 

Språket jag skriver

är inget jag har formaterat själv

men den borderas av dina mjuka händer

likt strängar av sockervadd

som är knådade med honung av ljus

ros vatten och skönhet av berusningen

 

Mitt språk är en ring av turkos

som du beklär som sol på dina fingrar

i de allmänna ceremonierna

Så folket ser dig som marin fyren

och ser ljuset i dig före dagens födelse

 

Mitt språk är din härliga skandal

Så du kan inte gömma dig längre

ifrån takten av mina bokstäver

och makten av mina dikter

 

Språket som jag skriver

är det samma språk som jag älskar dig med

mycket akvatiskt

mycket charmigt

mycket bortskämd

och inhåller barndom av jasminen

och gråten av springbrunnar när den är i passions form

 

Mitt språk är du

som följer mig

från en hamn till en hamn

lik saker av resan

språket som jag beklär i sommaren och i vintern

ovanför min kropp

likt löv av träderna

 

Kärleks språk som jag skriver

kommer inte till mig som den magiska flaskan ifrån havet

eller ifrån en hatt av en trollkarl

och jag hittade den inte som ett gammalt manuskript ifrån någon resa

jag lärde mig den av dina händer

bokstav efter bokstav

rad efter rad

fras efter fras

och

kyss efter kyss




Fri vers av issac.a.m
Läst 435 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-01-04 23:12



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Sockervadd åt jag igår och efter att ha läst denna poesi så kommer jag alltid tänka på dina ord när jag äter sockervadd
2009-06-20

  isabel louise
så underbart vackert skrivet!
2008-01-05

  Havsbris
Omtumlande!!!

Som honungs frukter...

För det kan jag inte säga
bättre än det som de två
poeter skrev här ner ;o)

jag skriver bara under!!

tack!
2008-01-05

    cassandraa
jag lärde mig den av dina händer
bokstav efter bokstav
rad efter rad
fras efter fras
och
kyss efter kyss

ditt kärleks språk är en källa av levande ord..
Strålande och vackert
2008-01-05
  > Nästa text
< Föregående

issac.a.m
issac.a.m