Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi kände oss som luffare, där vi gick på landsvägen ute på ön Lewis, som tillhör de yttre Hebriderna


Luffare på Hebriderna

 

Hör du
vad är det som
klickar

I de gamla stenhusen
hördes det klickande ljud
och
utanför dörrarna låg det
gråaktiga buntar

Vi gick fram och frågade
och visades in
för att se de
elektriska
vävstolarna

Buntarna på utsidan
var Harris tweed
och ju längre
det fick ligga
ute i regnet
desto bättre
blev kvalitén

Plötsligt var vi
bjudna på whisky
och lunch
du skrattade åt mig
när jag inte fick ner
min portion Haggis
och för att inte
vara oartig
åt du upp den
för mig


 

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-05 13:13



Bookmark and Share


    eva m h
Härliga reseminnen!
2008-01-05

  Larz Gustafsson VIP
Skottland när det är som bäst, kanske...?
2008-01-05
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP