Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Upptäcktsfärd

Ned för kullar jag vandra
varje steg är ett andetag
av förväntan
på äventyr mellan åsar
och drömmar

Kartlägger varje millimeter
hur min andedräkt sprids över böljande fält 
över slättmark
av ängsblomsdoft och sötma
på min tunga

Försiktigt jag vandrar
med mjuka steg förundrad
mot skogsbrynets kant
då landet andas flämtande
i mig

En skog av lättaste lind
där vajande löv smeker min kind
svarar min puls
med sitt eko av änglar
i bedjan

Sökande jag mottager
markens kyss
som jag beträder i älskog
uppvärmd av mina steg
i nåd

Fram till skogets bryn
till tjärnens rand
glimrandes rosa i kvällens sken
ser kaninen vid dess strand
gömd och känslig

Försiktigt förtrollad förundrad
jag smeker den ömt
dess varma kropp darrandes mot min
till hennes egen ton
i stillhet

Naken jag stiger i dess djup
lägger min hud mot mark och land
mot kullar slätter skog och tjärn
och i min själ

hon andas




Fri vers av AllNamesRTaken
Läst 432 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-01-05 16:50



Bookmark and Share


  Thurizas
som att få älska med moder natur själv=) jag veti nte vad som gjorde det men något i detta känns inte som det vanliga du,inte att du är vanlig alltså inte så. kanske för att du skrivet mer i stycken och så där? mmm...magiskt i alla fall.

*kramar*
2008-01-05

    Nattviol
vacker
av
dig
ord
i
djup
känsla
upplevelse
uppriktighet
upptäcksfärd..
2008-01-05
  > Nästa text
< Föregående

AllNamesRTaken
AllNamesRTaken