Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

idag

Idag såg jag det
det som frös hela min kropp
det som har snurrat runt i ett huvud fullt av tankar,minnen,ångest och oro
jag har längtat efter den där stunden
tårar har runnigt och rädslan har slagit mig varje dag
jag har fruktat den där stunden
stegen var tunga in genom den stora ingången
motvilligt tog jag nya steg
varje kliv var närmare dig
lukten på ett sjukhus glömmer man alltid
för det är nått man inte vill minnas
så mycket rädsla,sorg och hat det finns i varje rum
hjärtat slog så hårt mot mitt bröst att det sved
jag ville inte tro på att du var här nu
att du var tillbaka
utanför din dörr, ditt rum
där stod jag
sammlade alla mina krafter och gick in
Då såg jag det
jag ville bara skrika ditt namn och krama om dig och aldigt släppa taget om dig
men rädslan och sorgen höll mig tillbaka
jag ville säga allt till dig
men jag kan inte längre
du förstörde så mycket för mig
jag hatar dig innerligt och älskar dig likaså
du är en del av mig, en del som försvann
men du kom tillbaka
men frågan är om det verkligen var du
jag har hålligt kvar vid minnet från min barndom
men jag har alltid vetat att det är inte mitt minne som kommer tillbaka
men mina döva öron har inte velat lyssna på vad dom har sagt
jag ville minnas det som var bra
men idag så såg jag det
du var så liten och ynklig
så ensam och ledsen
du vet vad du har gjort
du sa det själv
\"nu ligger jag har med facit i handen\"
du sa det utan att tveka
jag såg i dina ögon hur ledsen du var över allt du gjort mot mig
över allt du gjort mot oss
du behöver inte säga förlåt
jag vill förlåta dig
men jag är inte redo än
kan vi inte gå tillbaka till tiden som var bra?
nej, det kan vi inte
för vi lever i nuet
och jag måste acceptera det och inse att du är här nu
jag ska förlåta dig
bara du lovar mig att inte försvinna igen
inte än iallafall
jag har önskat dig död
du har varigt död för mig
ett ruttet lik i mina ögon
men nu är du här
du är levande, men lika död
din kropp försvinner
men jag älskar dig

Idag såg jag det
Idag såg jag min pappa




Övriga genrer av Gabriella Wiman
Läst 303 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-05 22:23



Bookmark and Share


  korrigerad
oj, starka, svåra ord. förundras ofta över hur man på samma gång både kan känna hat och kärlek till en och samma person. Folk brukar säga att det är två motsattser till varandra men det tror inte jag. Iaf, bra, ärligt och modigt beskrivet!
2008-09-30

    AnnaGs
Wow... Så oerhört stark och laddad text. Sitter som fast klistrad, läser ord för ord och vilken laddning!
Hoppas mötet gick bra!! <3
2008-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Gabriella Wiman
Gabriella Wiman