Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Katten och Maja

Katten och Maja

Hon dekorerade väggen med gamla tépåsar.
Aldrig blev det ett jämnt mönster
Men hon brukade vakna på morgonen
och där var aldrig något monster.
Fast hon väntade och tiden gick.
För varje kopp utgjorde en del
i ett stort rum.
Varje natt hon sov, med stängt fönster.
Vid det gamla, vid det nya..

\"jag vill lära mig att flyga\"

Tågspåren lystes upp av stora lyktor..
Och ljuset försvann in i hennes rum.
För att lysa på det stora.
påsarna bildade ett ojämnt mönster.
och jag kommer aldrig att kunna sluta titta in.
För du sågar sönder din trappa och låter mig hoppa ner.
Jag vill ha mer....

Katten och Maja vaknade på morgonen.
För varje natt är min skugga här.
Och hennes ansikte visar inga tecken på sömnbesvär..




Fri vers av victor apocalypticern
Läst 454 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-07 14:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

victor apocalypticern