Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom ett glest staket finns sårbarheten kvar

 

Tomhetens gapande hål
som var svart
som var djupt
och oändligt stort
har minskat en aning för varje år som går

Tomheten som jag lät er falla ner i
ni goda
som ville mig väl
som såg mig
och höll mig en stund
har minskat och skrämmer mig inte längre så

Tomheten är där den är
men begränsad
inte oändlig
ännu smärtsam
men hanterlig

och jag har byggt ett staket runt hålet
så att ni inte mer faller i
ett staket med mycket luft och insyn
aldrig mer en mur av gråaste granit




Fri vers av Jojo
Läst 1256 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-01-08 08:57



Bookmark and Share


  Rosmarin
Grattis till placering bland mest läsvärda! Ja det är den - läsvärd!
2008-01-09

  Rosmarin
visar en vacker utveckling

åh så berörande!

fin bild med staketet...och det är lättare för omgicningen att trösta om den inte sugs ner i ett svart hål, utan får något att luta sig ner i

och så bra med ett staket istället för en mur..ett staket som talar om att man vågar visa sina mörka sidor...men man tar ansvar för dom...beskyddar sina beskyddare mot den

den här texten ger mig något viktigt. Bokmärker!
2008-01-08

  Marreb
Den var hoppfull mitt i sin sorg - att muren minskat till ett glest staket. Jag tar bilden med mig idag.
2008-01-08

  Larz Gustafsson VIP
Här ser jag distans och nya perspektiv växa fram.
As time goes by...
2008-01-08

  Rosen VIP
Ord som berör!och instämmer med förste talare! bättre med staket än mur. Du beskriver svårhanterliga känslor i en övergång till mer hanterligt mycket bra!
2008-01-08

  glittertindra
klokt bygga ett staket... för visst finns hålet kvar... men med ett staket så blir det svårt trilla i...
2008-01-08

  Michaela Dutius
Berörande och stark- stor skillnad på staket och mur...
2008-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Jojo
Jojo