Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
....


Hon blir något rött i en svartvit film

det var ingen hurricane
det var en sensommarbris
som fanns bakom dina revben
la sig under huden
och bara väntade på att dö ut

bakom hennes leende
fanns ord
du lyssnade efter hela livet

kanske har hon gator som ingen får se,
små gränder som ingen vaken människa någonsin gått på

kanske har hon ord som aldrig kommer längre än till hennes läppar,
men skaver ditt hjärta varenda kväll,
meningar som bildar synfonier när hon ler
(när hon log)

kanske har hon ögon att drunkna i
eller ta sig levande ur
kanske dök du, men träffade ytan

för många slag i minuten
och du vill veta varför det gör så ont
varför hon gör så ont

hon fyller konturer,
ritar linjer med sin tunga
hon blir något rött i en svartvit film
på en heltom biograf
(det är enmansföreställning ikväll
och du går ensam hem)

bakom mona lisas leende
fanns toner
mozart lyssnade efter hela livet

det var ingen hurricane
för det var hela havet stormar
och du sjönk




Fri vers av latenightblues
Läst 637 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-01-08 15:12



Bookmark and Share


  Матрёшa
nej men människa du är ju sjuuuuukt duktig!!!
\"bakom mona lisas leende
fanns toner
mozart lyssnade efter hela livet\" - så vacker, så talande att jag finner inga fler ord...
2008-01-09

  Jolly Roger
det var ingen hurricane
för det var hela havet stormar
och du sjönk

Gillargillargillargillar , väldigt mycket !! APPLÅDER till dig !!! ^*
2008-01-08

    sleepwalking
Jag blir som tvingad att kommentera.
Av de makalösa rader som du skrivit..
2008-01-08

  octobertragedy
JAG ÄLSKAR DEN! jag blir helt betagen av den, vilken känsla för detaljer! det här är så levande så det odlar lungor ;) WOW. uttryck som etsar sig fast, riktigt ordentligt!

\"kanske har hon gator som ingen får se,
små gränder som ingen vaken människa någonsin gått på\"

det här är något av det bästa jag läst på länge. bokmärker såklart! applåder!
2008-01-08
  > Nästa text
< Föregående

latenightblues
latenightblues