Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(jag saknar dig)


Jag hör hennes namn eka i ett rum

om en människa är där hennes drömmar är
och inte alls där hennes skor går,
då är jag hos dig ikväll

då sitter vi på din balkong,
du bjuder på billigt vin från italien
ler och frågar om jag väntar på någon
gör vi inte alltid det? svarar jag

men istället ligger jag vaken i en stad
lika kall som min egen
jag har räknat alla får
förstår att jag lät dom springa iväg
precis som jag lät tiden springa iväg
den hösten

och telfonledningarna leder mig ingenstans ikväll,
tågen på perrongen har redan gått
och jag har redan förstått
att jag inte hann med

jag hör hennes namn eka i ett rum
ställer mig och stirrar blint
på en vägg som inte talar
inte ens när jag ber om det

(man kan inte ge sig ut på havet
och lämna hjärtat i hamnen
och kärleken är inte blind,
den ser bra
ut på avstånd)


om en människa är där hennes hjärta är
och inte alls där hennes skor går,
då är jag hos dig ikväll




Fri vers av latenightblues
Läst 675 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-01-09 22:33



Bookmark and Share


  Матрёшa
otroligt vacker dikt!!Jag försökte välja ut ett favorit stycke men hela din dikt är så talande o vacker att det går inte. Jag bokmärker o läser om fler gånger..jag återkommer den dagen jag kan välja..=)
2008-01-09

  NågonAnnans
en jätte fin dikt. \"om en människa är där hennes drömmar är
och inte alls där hennes skor går,
då är jag hos dig ikväll\" riktig poesi:)
2008-01-09

  isabel louise
gillar den här mycket! fint skrivet om saknad..gillar :\"om en människa är där hennes hjärta är
och inte alls där hennes skor går,
då är jag hos dig ikväll\"
2008-01-09
  > Nästa text
< Föregående

latenightblues
latenightblues