Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har just läst en fantastiskt vacker och oerhört sorglig berättelse från nazisternas härjningar. Jag kände mig oerhört liten efter det. Tack min diktarvän för sajten!!


Min lilla sorg

Mindre än en
droppe
i
det
stora
havet

kändes
min sorg
efter min
stora kärlek
och mitt livs innehåll

efter
att jag
läst om
nazisternas
härjningar och
jag satt med en
hel familjs fruktan
och hemska öde i mitt hjärta

och
alla ni
andra som
har mist era
anhöriga i totalt
ofattbart meningslösa
människoutrotningar utförda
av

g a l n i n g a r

till
alla er
som måste

stå ut

när

ni

knappast

gör

det

vill jag bara säga
er
hur väldigt
liten
jag
känner
mig
i
ert
sällskap

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-12 12:58



Bookmark and Share


  LassO
Apropå \"en droppe\" Moder Theresa fick visst frågan om att det hon gjorde ändock bara var \"en droppe i havet\", hur kändes det?
Men havet består av droppar, svarade hon...
\"Alla droppar räknas\" alltså....
2008-01-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
En norska, som jag
arbetade tillsammans
med en gång, hon var
ensam kvar, hennes
man och barn, fördes bort
av tyskarna under kriget...
När hon berättade, om
allt det hemska, som hänt,
då frös jag, då rös jag, ända
in i benmärgen, gör det än, var
gång jag tänker på detta...
2008-01-12

  glittertindra
jo.. det är fruktansvärt samtidigt som det är en eloge till dessa människor som överlevt.. de klarade sig, de gick igenom upplevelsen, ärrade, visst, men deras kämparanda uppmuntrar oss andra... och visst får det en att känna sig liten... men det uppmuntrar till att aldrig, aldrig ge upp....
2008-01-12
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP