Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hoppets sångfåglar


det bor ett mörker inom mig

med ett språk bara för mig

som lämnar de som står närmast
förhäpnade i oförstånd
att aldrig kunna nå fram

det bor ett mörker inom mig
som tystar hoppets sångfåglar
släcker ljusets liv

ett kolsvart fängelsehål
kedjar mig runt invärtes misär
beordrar mig att vilseleda
och såra med grymma knep

det simmar en ondska i godhetens hav

så mäktigt och stort
hänsynslöst och kallt

dränker mitt själsliga försvar
blockerar tillit så det aldrig föds

det goda får torka blodstårar
ta ansvar för mörkrets handlingar
i en strid mellan vitt och svart

det bor ett hopp inom mig
och en krigarlåga
som aldrig slocknar

så länge den brinner
så länge andas jag








Fri vers av devilsangel
Läst 487 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-01-12 14:26



Bookmark and Share


  Nina V A
Verkligen utlämnande och avskalat, känns genuint och ärligt utan omsvep. \"det bor ett mörker inom mig\" \"som lämnar de som står närmast\" \"att aldrig kunna nå fram\" tre rader som känns igen, oförståelsen och hur förklarar man. Tror många känner igen sig och du tillåter sannerligen andra att sluta upp omkring. Tycker om att du väger in hoppet som motvikt och krigarlågans upplyftande arm, fortsätt andas! Styrka!
2008-01-26

  aol
naken ärlig vacker poesi
2008-01-25

  Erik L
Väldigt stark text som jag gillar starkt!
2008-01-14

  ~~*MariamAurore*~~
vad vackert du skriver
2008-01-13

    JJ VIP
Din styrka i orden om än i svaghet beskrivande! Fin text om det mörka, det svarta hål vi understundom ser hos oss själva emellan åt... Må du andas länge! Mvh. JJ.
2008-01-12

  Maria Zena Viklund
stark och skör text som en förtvivlan som ligger över ett hav som bär vågrna med sig..hoppfullt, vackert skrivet!
2008-01-12

  Michaela Dutius
Det känns kallt på den plattform där ni kämpar ditt öde och du..Stark text!
2008-01-12

    ej medlem längre
Underbara ord av styrka, bokmärker, tack för ännu en vacker alstring, tack!
2008-01-12

  Larz Gustafsson VIP
Du är befriande ärlig.
Härligt.
Alltför många självgoda skrymtare basunerar ut sin förmenta godhet.
Men du är ärlig.
Det är så skönt!
2008-01-12
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel