Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När jag var liten bodde jag på landet. Jag brukade tillbringa mina sommarlov hos min kusiner på deras gård. Dom bodde så nära att jag kunde cykla hem till dom. Jag saknar den tiden.


Barndomsminnen.

Jag saknar sommar
Med blomsterklädda kohagar
Och kalvar som skuttar omkring
Medans korna idisslar och solar

Jag saknar sommarnätter
Då vi umgicks runt en brasa
Vi grillade korv
Och sjöng för nattens varelser

Jag saknar att mocka i stallet
Och tidiga daggklädda mornar
Då vi mjölkade kor
Gav hönsen mat och gosade med katterna

Jag saknar slitet med höskörd
Att kontrollera alla hagarna inför utsläpp
Då drack vi ljummen avslagen saft
Och fick ojämn solbränna

Jag saknar åskväder
Med blixtrar över sjön och vibrationer i marken
Då vi satt på trappan och tittade ut över ängarna
Vi ryste och njöt av naturkrafterna

Jag saknar skrattet från barn
Att vara ute i skogen och bada i sjön
Där vi jagade småfisk i vassen
Och byggde kojor bland träden

Jag saknar att bara barnvakt
När mina kusiner var små
Då sjöng vi på trappen
Och ritade många teckningar

Jag saknar gemenskapen och kärleken
Mellan släkt och vänner
När vi alla skrattade och var lyckliga
Och trivdes i solnedgången




Fri vers av DarkSideMoon
Läst 405 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-12 19:46



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Mycket fin dikt.
Jag växte själv upp på landsbygden.
Där Dalälven möter havet.
Nästan i alla fall.
2008-01-12
  > Nästa text
< Föregående

DarkSideMoon
DarkSideMoon