Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När natten kommer



När natten kommer till en människa
är dagen inte längre ljus
Solen syns som dunkla tankar
och allt som hoppas måste vila

När natten djupnar i den människan
får längtan bli vad kärlek var
Månen väcker den som slumrar
och tanken nuddar himlens fäste

Så växer själen i den människa
som faller genom nattens ljus
Gryningstimman väntar döden
men ord av längtan väcker liv

Så väntar livet för den mänska
som stilla ser hur allt vill bli
men själv kan vänta livets gryning
då nattens visdom vaknar




Fri vers av korpfjäder
Läst 572 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-01-12 20:45



Bookmark and Share


  aol
blev så beröd av denna skrift,
2010-01-07

    Lena Nilsson
Känns mycket Stagnelius, det här. Mycket mörka klanger.
2008-10-08

  Rachel Roth
så finstämd denna är
tycker om den
2008-04-05

  Carola Zettergren
Jag föstår inte hur NÅGON kan skriva så bra!
Så är det bara....
2008-02-09

  Moniqa
Så fantastiskt skrivet med aningar som kan nudda medvetandet... Super! =)
2008-02-06

  Elisabeth VIP
Oj, vad häftigt observant uttryckt. Och fina nattbilder!
2008-01-25

  drakbruden VIP
Tycker mycket om den här. Känner att jag vill läsa den igen och låta den sjunka in. Bra!
2008-01-12

  Larz Gustafsson VIP
Kristallklart.
Ravens rule!
2008-01-12
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder