Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I wanna feel through you tonight but I won\'t make you I won\'t make you


Skolrädslor och om att känna någon för mycket för att veta när man ska sluta

Jag såg långt innan du ens
anade
att du skulle bli blind
trycka in håret i ögonen
och blunda för att du ville
vara lite ifred
få lite lugn och ro

jag känner dig vet du
och det finns inget du kan göra
som kan göra det ogjort
inget du kan göra för att
sudda ut alla känslor
alla ögonblick
där jag lärde känna dig


fast du vet
du har inte tillräckligt med hår
för att bli döv
också
jag vet det och vår
biologilärare
som predikar om öronsnäckan
och örontrumpeten
som placerade mig brevid någon som
inte kan så mycket
inte är så smart
vet det också
fast hon säger ingenting till dig
för det är fint att drömma
det är
bättre
att drömma
för det finns ändå ingenting
som kan förändra världen


Därför blundar hon när
en lite för tjock kille
blir slagen i korridoren
lite sådär diskret
och ur hans ögon lyser
rädsa
men i hennes lyser det ännu mer
när hon skyndar bort med klapprande klackar

För vad skulle hända om dom
inte lyssnade?
Vad händer när lärare inte längre
kan
få någon att lyssna
få någon att sluta

Vad gör man då ?


och vad skulle hända om
jag plötsligt
slutade lyssna på dig
vände om och gick
till han den lite för tjocka killen
och slog tillbaka
slog för honom och
för lärarna som inte längre
kan
men mest för dig
alltid för dig


Men du vet att det aldrig kommer
hända
och jag vet också det för
du känner mig
du
vet
mig
för mycket
och inget kan göra det ogjort

även om det ibland gör så ont




Fri vers av Jolly Roger
Läst 436 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-13 00:38



Bookmark and Share


    inmeddiginålsögatkamel
Vacker!
2008-02-20

    crapcat
\"det är
bättre
att drömma
för det finns ändå ingenting
som kan förändra världen\"

det där är det bästa jag läst på länge. radbrytningen = <3 och du skriver så fint och bra och allt.
fast ibland blir det lite ojämnt. uppochner och famochtillbaka om du fattar vad jag menar...
nä,
jag vet inte. jag fattar inte allt. inte hår-grejen och inte vad tjocke killen hade att göra med dig och den som är du.

men det där stycket! du kunde ha slutat med det. för det är så fint!!

eh. my kommentar is very bad. jag vet. du kanske får en bättre nån annan gång. titta över tills dess. du kanske borde stryka lite.
2008-01-13

  Aida*
Herre mitt hjärta!
Den bästa dikten jag läst på ..
jag kan inte ens säga hur lång tid!

Definitiv bokmärkning!
2008-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Jolly Roger
Jolly Roger