Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Alternativ kontaktannons

Om det ändå vore så enkelt. En kontaktannons. Ett önskemål i etern och vips! så står han där, barfota och med en cig i mungipan. Lika beroende av oberoende som jag. Lika självömkande. Lika stark. Lika förälskad som förkrossad när det handlar om kärlek. Och så säger han, och han menar det, att han älskar mig och inte kan leva utan mig (fast att vi båda vet att vi kan leva utan varandra, för vi är starka). Men vi säger så till varandra, ljuger lite vitt. Vem vill inte vara oumbärlig?
Han viskar allt det där som jag vill höra. Poetiska ord om allt jag så gärna vill tro på (Gud, människan, kärleken) och jag viskar tillbaka för jag vill så gärna att han ska tro. Vi tävlar om att övertyga. Skickliga i retorik. Vi kan, och briljerar gärna med, retorikens alla vackra termer. Utövar denna bättre än Göran Persson himself och vi lyckas i viss mån att övertyga varandra om att kärleken finns och att den är vi. För all tid.
Tala sakta, ber jag honom, i hans iver så snubblar orden över varandra och jag skrattar och kysser honom för att jag är likadan. Vi förstår varandra.
Det är kärlek.
Jag är trygg med honom för hans hand passar så bra i min och han lyssnar också på en massa soul. Han dansar gärna och han dansar bra speciellt efter vinflaskan som vi brukar dela. Ingen av oss är egentligen så förtjust i vin men vi tycker att det passar. Helst dricker vi lite mörkare öl. Inte allt för mörk, bara tillräckligt mörk för att det ska smaka öl.
Han vill definiera kärlek och pekar på mig. Precis som ett barn lär sig bil, blomma, ko, traktor, mamma. Kärlek.
Han säger att det är lätt att älska mig och jag säger att det är han som gör det lätt. Hans tålamod, hans skönhet, hans vishet, hans kärlek. Han sveper ölen och kysser mig. Kysser mig så fort han får en chans. Jag kysser honom tillbaka och jag misstänker att kyssen är vacker. Avundsvärd.

Och jag är glad att jag har väntat på dig. Tacksam att du har väntat på mig.

Vi som inte trodde på kärleken och nu är den så jävla konkret att vi kan ta på den.
Jag ligger på rygg och du har huvudet på min mage. Du pratar om prickarna i taket som jag inte trodde att någon annan såg. Hur kunde jag tro att du inte såg dem. Du ser ju mig. Genom mig.
Mina fingrar i ditt hår och du säger att du tycker om det. Jag frågar varför. \"För att det är dina fingrar i mitt hår\". Jag älskar att du har svar på alla mina dumma frågor. Att du lyssnar och tar dig tid att finna ett svar bara för min skull. För att jag så gärna vill ha ett svar.
Ibland när jag har somnat så väcker du mig för att tala om att du älskar mig. Du säger att du är rädd att jag ska drömma bort det. Jag misstänker att du väcker mig för att jag snarkar men din röst, dina ord är så svåra att inte tro på så jag tror på dig.
Vi pratar om tillit. Undrar varför vi aldrig har tvivlat. Inte ens lite.
Det är det som är kärlek. Vi bara visste ju. Vi tvivlar ofta på oss själva men aldrig på varandra, på vår kärlek.
Du vet om alla mina laster och delar de flesta. Vi strävar inte efter perfektion. Vi strävar efter någonting mer, någonting högre. Vi pratar om stora drömmar och om de små. Allt det där som vi aldrig talat om tidigare. Visst har vi hemligheter för varandra. Vi vill inte veta allt. Jag vill bara veta allt det där som du vill att jag ska veta och du känner likadant.
Ibland så citerar du mina favoritpoeter. Plockar ur orden som jag älskar bara för att se hur förtjust jag blir över att du faktiskt lyssnade den där gången som jag exalterat läste högt för att se om du kände likadant som jag. Du vet inte att du inte behöver bevisa din närvaro eftersom jag såg att du rös, precis som du sa. Jag såg på dina armar att håret rest sig och jag visste att du var berörd. Av samma ord som mig.
Jag tar fram gitarren och spelar fel ackord men du skrattar inte utan uppmanar mig att aldrig ge upp (jag ger aldrig upp dig). Jag fortsätter tills mina fingrar gör ont och du tar fram en filt till mig och tar gitarren och spelar den där Lundell-sången som jag älskar. Du sjunger att jag gör dig galen och jag är lycklig att jag gör dig galen.
För det kommer jag att göra dig. G a l e n.
Precis som du kommer göra mig galen.
Sådan är kärleken. Sådan är vår kärlek.

Ensam ung kvinna söker ovan nämnde.

Den som söker skall finna?
Övriga genrer av annis
Läst 473 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-14 20:07Bookmark and Share


  Simmerskan
vilken kontaktannons! ja visst vill man hitta en själsfrände, vem vill inte det??
2008-04-01

  Larz Gustafsson VIP
Jag kan viska till dig om Gud, om du vill.
2008-01-15

    Göte Holmlund
personligt med bra flyt hela vägen
2008-01-14
  > Nästa text
< Föregående

annis