Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ditt leende var aldrig mitt att behålla

 

Du är daggen på mina läppar

när jag genar sista stycket

över Tessinparken

och klockan är alldeles underbart

för mycket

 

Buxbomen för en stum monolog

om att tiden går

och kvistarna bryts knastrande itu

som känslorna bryts av inuti

jag önskar innerligt

att vinden läker alla mina sår

 

Det är ditt leende som inte hörs

i tystnaden

och suset av det sovande stadslivet

mellan husen

men jag vet att det inte är mitt att behålla

eller tända

som den tärda veken på ljusen

 




Fri vers av Plumflower
Läst 1135 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-01-16 01:03



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
Helt underbart! Var med dig på den promenaden, så jag kunde känna kvällsvinden slicka armarna! Det är nog sällan jag vilat i en text så tryggt som i den här!! Applåderar och bokmärker dig!!
2008-01-16

  albertina
Åh jag älskar verkligen denna underbart snygga dikt. Ditt språk och ditt sätt att förmedla exakt vad du känner i ditt innersta. Det var ett tag sedan jag läste en dikt som jag kännde så här mycket för. Det tackar jag för=)
2008-01-16

  glittertindra
så vacker... en annan person går aldrig äga
2008-01-16

  Michaela Dutius
Mycket vacker och poetisk.
Den berör mig .
2008-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Plumflower