Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dikt om försommaren i januari! I grådisigt väder kan man drömma om kommande ljusa tider. Dikten är skriven i början av 90-talet.

 




FÖRSOMMAR

 

När dagarna ljusnar och löven slår ut

då känner vi alla att vintern är slut

Det är nu vi inom oss naturen vill dyrka

och vårkänslor utlöser nyvunnen styrka

 

Allt liv som snölagret under sig täckt

nu solen och värmen har återuppväckt

När bäckarna porlar och fåglarna kvittrar

kärlekspar vänslas, viskar och fnittrar

 

Tänk att allting som förut tyckts vara helt dött

helt plötsligt av ljuset på nytt blivit fött

Vår skapare har hela världen försett

med ett kretsloppssystem vi ej maken till sett

 

Naturen står mitt i sin fruktbarhetstid

med spirande grönska och nyfödda kid

Men också vi människor lockas till lek

av naturbundna drifter som kyssar och smek




Fri vers av Yvonne
Läst 1981 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-01-16 15:37



Bookmark and Share


  aol
Underbart diktat
2022-07-07

    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert skaldat i en dikt som jag sparar. Bokmärks!
2008-01-29

  Freeman
Åh vad fantastisk din dikt om försommaren är...underbar!!!!!

*applåder om och om igen*
2008-01-24

  Catrin
Klart vi ska ha vårkänslor redan... vitsippan blommar på hallandsåsen... Söt liten dikt som värmer gott i kylan.
2008-01-21

  charlotte hedendahl
Helt underbart,härlig försommardikt !
2008-01-19

  Bodil Sandberg VIP
Härligaste försommartaste fick jag mig här..underbart underbart!!!!Applåder!!!
2008-01-17

  -Ulla Tilemo- VIP
H Ä R L I G T.....man längtar till våren
2008-01-16

  Annette Andersson
En underbar dikt med fina rim. Den får mig att känna vår-känslorna spira i januari-regnet.
2008-01-16

  Michaela Dutius
Januari och diset är den tid då knopparna bildas....du har skrivit så vackert om det vi alla väntar på och som mycket snart är här
2008-01-16

  Larz Gustafsson VIP
Det gäller för jude såväl som för grek.

Jag såg något läckert på stans bibliotek...
2008-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Yvonne
Yvonne