Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett litet haiku-försök, prövar vingarna..


Blickars möten


Leenden sprids
likt en dominoeffekt

genom glittrande ögon




Bunden vers (Haiku) av Almaz
Läst 783 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-05-23 20:49



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
har läst denna många gånger utan att kommentera.

..men den får ändå mina ögon att falla och mina läppar skina.

tack!
2005-07-06

  Peter Stjerngrim VIP
Visserligen bryter du så som jag krasst ser på Haiku-reglerna så som de är uttolkade i västerlandet ... Men tror du faktiskt följer det ursprungliga regelverket för Haiku vad avser stavelser per rad och totalt - 7-3-7 eller 5-7-5 är ju de vanligaste västerländska uttolkningarna emedan i Japan dessa stavelse-räkningar inte kan jämföras med våra då de räknar betoning och ljud på annat sätt!
Tycker om denna haiku - oavsett om den följer reglerna eller ej! Är inte mycket för regler annat än som inspirationskälla då de frestar till överskrida gränserna och utforska det som ligger bortom ...
2005-06-03

  Markattan
Ja, nog är det så alltid ;o) Snyggt fångat!
2005-06-01

  The Stargazer
Det var ett väldigt lyckat försök det här,
jättebra haiku !
 
2005-05-29

  Nic
Älskar blickar!
Älskar att läsa om dem!
Tack
2005-05-27

    ej medlem längre
Jamen visst är det så! Jättebra "haikuat"
2005-05-24

  Dan Linder
Synnerligen lyckat "försök"!
2005-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Almaz
Almaz