Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag åkte till Rom för att se om det fanns någon fråga i Marias ansikte

I flera timmar satt jag där inför Michelangelos staty

När jag åkte hem hade jag fått svaret




Inför pietá

 

Maria

 

 

Du sitter med livet

vilande i ditt sköte

havande med din sons döda kropp

utan att fråga

 

I varje veck av din klädnad

och i ditt ansikte

lyser närvaron av ljuset

men när du ser på mig

ser jag din kärlek lysa

genom din döde sons kropp

 

Jag trodde du skulle sörja

och mitt hjärta ville trösta dig

Jag trodde min blick skulle möta din

i smärta

Men när du ser på mig

ser jag din kärlek lysa mot mig

 

Som en mor håller sitt barn

så håller du din son

Och han vilar i ditt sköte

som livet vilar i ditt hjärta

när du ser på mig

och inget i din kärlek är smärta

 

 




Fri vers av korpfjäder
Läst 1108 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-01-19 22:07



Bookmark and Share


    Melona
oj oj oj oj oj oj...
så vackert att jag inte
vet vart jag ska vända mig

tack för detta underbara bokmärke...
ljuvligt vackert i all sin enkelhet
2008-03-07

  Doktor Vinter
åh, vad fint.
Tårögd.
Nästan, i alla fall.
2008-01-26

    Trast
Bra dikt om Maria! Om du vill kan du kolla in min \"Inför Jungfruns fötter\". Men din känns verkligen positiv på något sätt.
2008-01-24

  Mygg
Härlig dikt, så varm och innerlig!
Tack
2008-01-19

  drakbruden VIP
En helt underbar text. Jag sitter förstummad!
2008-01-19

  Rachel Roth
en stark upplevelse inför ett konstnverk
som är större än sig själv
det förmedlar du på berörande sätt
2008-01-19

  Bjarne Nordbö
Utser jag redan till Dagens dikt. Underbart förmedlad både språkligt och andligt. B-märs naturligtvis.
2008-01-19
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder