Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nr 3 i raden flyttas hit från en tidigare utgåva i nov.


Skogsliv vid Tvartorp



KVÄLLNING

Ännu solens sista strålar
rodna över skogens toppar
mörker ren vid insjöns strand.

Redan månens kalla skimmer
strålar från dess klara skiva
stiger upp ur björkens slöja
reser sig från skogens bädd.

Då, i fiskarens nät glänser Silverling, mörten
och roddaren vilar på åran och villas
av ekot, som svarar på lomparets rop.

Nu dimmorna smyger så lätt över vattnen
nu stjärnorna tändas i natten som mörknar
och ljusen från torpet lockar fiskaren hem.



Vinden stillnar
göken tystnar-
då skriker lommen.

Lommen skriker över vattnet.
Bliv inte rädd
jag vet.
Gastar rida på älgarygg-
nog är det väl lommen som skriker?

Dimmorna löses
tröstande föder solen
ånyo en dag.
Då skriker lommen.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-20 13:44

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    papillon
\"Lommens skri hugger kniven i tystnaden\" - är det något jag läst eller hört eller tänkt?
2008-01-20

  Michaela Dutius
Din text föder längtan till stilla sjöar och djupa skogar.
Vacker och poetisk
2008-01-20
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP