Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ge mig luft, jag kan inte andas

jag sparkar och slår, deklarerar krig
Du kräks, skakar och får ingen luft av din egen ångest
- \"Fan du fattar ju inte.\"

Du får mig att skratta och nästa minut, gråta.
du vänder min värld upp och ner, för att sedan ställa den tillrätta.
- \"det är inte ditt fel, älskling\"

Du älskar livet och mig men nästa dag vet du inte vem du är.
Allt känns så tungt för dig, allt och fortfarande ingenting
Du brister, du spårar ur, du pendlar och du orkar inte mer...

Du ångrar allt och inget har gått din väg.
sen vaknar du upp ur dvalan och blir rädd
- \"Du är mitt livs kärlek, gumman\"

jag har inga krafter, ingen ork till att dra upp dig längre
men jag kan inte bara lämna dig där.
- \"Jag klarar inte av om det tar slut mellan oss\"

Du är ingen hustrumisshandlare, inte våldsam, eller beroende av framkallande medel..
Du får mig att vika när jag ber dig söka hjälp. Du ska klara allt själv.
- \"jag mår bra, gumman. jag klarar allt!\"

Ge mig styrka, jag kan inte hjälpa dig
Ge mig värme, jag känner bara kyla
Vem är jag nu?
Ge mig luft, jag kan inte andas




Fri vers av Daniela Linder
Läst 594 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-20 20:31



Bookmark and Share


    Linton
Väldigt kraftfullt och intressant skrivet relationsdrama i miniformat.
Trots det tunga ämnet och tragiken finns det ändå en ton av humor som ligger som ett glitter i bakgrunden. En fras som direkt fastnar när jag läser den är:
\"Du är ingen hustrumisshandlare, inte våldsam, eller beroende av framkallande medel..\"
Storstilat, coolt! Skulle utan vidare kunna föreställa mig Tomas Öberg sjunga detta ...
2008-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Daniela Linder
Daniela Linder