Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
v.2


I ett blått tåg

 

 

Kallnat kaffe
i ett blått tåg
rälskarvar vyssjar
skenljud vaggar

grismorgonljus
silar dimman
drar sväng på Ånge station

reser bort
reser hem
vet inte längre vilket
men på väg

kärleksverket
nollställt
i fönsterglaset anas
en skäggprydd man

 

 

© Vind . Alf Lindberg

 




Fri vers av Vind
Läst 505 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2008-01-21 05:54



Bookmark and Share


  Blåbäret
fina reflektioner på flera plan här
något framträder, annat bleknar
och tågets rytm ständigt närvarande
2011-08-26

  Deva
du fångar stämningar väldigt fint, iakttagelser som fastnar i minnet.
2011-01-31

    sunnanvind
Ett avslutat kapitel, men ändå på väg..vem vet, mot lyckan!
2009-10-14

  Therés
"reser bort
reser hem
vet inte längre vilket
men på väg"

Känns som en vilsen man men ändå... PÅ VÄG
2008-09-29

  Fredrik P. VIP
gillar dikten mycket
versrad som gick in...

/kärleksverket
nollställt/
2008-09-26

  _Mian_
Gillar \"tågpoesi\", rörelsen framåt- förväntan-tid till att tänka osv och denna bokmärkes utan tvekan för återläsning.
2008-05-05

  noname_realmind
Fin ögonblicksbild som rymmer mycket mellan raderna.
Snyggt!
2008-04-26

  glittertindra
tåg ger alltid tillfälle till tankar, resonemang och en känsla av tidsresa...
2008-02-23

  Carola Zettergren
Riktigt snyggt och målande poetat!
2008-02-14

    ej medlem längre
Du tar fram stämning i denna text. Bilder som får mig att stanna upp några sekunder, få blixtar cfrån det förflutna.
2008-02-04

    ej medlem längre
Kallt kaffe, blått tåg ... svalka, lugn, reflektion..

För mig idag ett intressant komplement till het morgon, röd vallmo.. lustigt att läsa en tågdikt till just i dag :-)
2008-01-25

  Gunnel André VIP
denna dikts reflektion (!) andas ett stort lugn
2008-01-22

  Anders P VIP
stämningsfull. du fångar lyhört känslan från en tågresa.
2008-01-21

  Rosmarin
finstämd både melankolisk och hoppfull

gillar \"kärleksverket nollställt\" och \"grismorgonljus\"
2008-01-21

    Lillemor
Smålog när jag läser tankar
i ett blått tåg. Särskilt fastnade
jag för \"\"kärleksverket nollställt\"
Hoppingivande blickar nog den
skäggprydde mannen in framtiden.
Är vi inte alltid på väg?
Ett finstämt poem som andas lugn
trots att resenären ej vet sitt mål

(\"Retro\" -varför har du den ingressen)
2008-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Vind
Vind