Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

\"Skit i trosorna, de är ändå genomskinliga...\"



Regnet förlorar balansen över en oberörd metropol
Någonstans i staden som alltid får dig att mista fotfästet
Ja, alla vet att dom måste leva sina svala liv
Och diviniteten vet att jag måste se igenom mitt
Jag svarar någon en fråga och andra frågar med svar

Och en fet flicka ser vädjande på dig / Hon är verserat dekadent
”Jag vill bli modell. Men min käklinje är inte markerat transcendent.”
Hon vill att du ska ge henne något transgent för en perfekt fysionomi
”Jag vill ha den perfekta kroppen och karaktären. Du och alla måste få veta det.”
Men snittidealiska dockor har väl aldrig varit kunniga talare?

”Gud vet att du är söt. Jag ställer in dig i den dammfria glasvitrinen nu, så alla kan se dig 100 % transparant. Skit i trosorna, de är ändå genomskinliga...”




Självhjälpsboken Hemligheten blir givetvis en bestseller.
Den har ju varken hjälpt dig eller mig från oss själva.
Fan, Jag vill spotta författarna i ögat.
Och sparka in deras självbedrägeri långt ner i halsen.
”Du kan göra vad du vill om du verkligen vill.”
Men läser man mellan raderna står det: ”if you have a shitload of money, that is!”
Och jag basunerar ut det som om ingen redan visste.
Men alla vet att det man vet låtsas man att man inte har lärt sig, och köper en rådlös bok istället…




Jag har blivit kritiserad för att vara pretentiös. Man får inte ha pretentioner i livet. Det är jävligt fult. Man ska vara ödmjuk.

[”Jocke Berg var så jävla dryg på scenen. Vemfan’ tror han att han är liksom?!...Det var fan sista gången jag lyssnade på Kent…”, skrek en vän i mitt tränade öra.]

[”Man får inte tro att man är något”, säger helyllesvensken och fortsätter spy tyst kritik över grannen som just köpt ny Volvo.]

Jag är så trött på förfalskade människor. Men mest trött är jag på mig själv för att jag ser mig själv i dom…




Övriga genrer av fadedfromblack
Läst 595 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-01-21 17:04



Bookmark and Share


    Sundance Kid
snyggt skrivet. aggressivt, självkritiskt och begåvat
2008-02-01

  Larz Gustafsson VIP
”Du kan göra vad du vill om du verkligen vill.”
Men läser man mellan raderna står det: ”if you have a shitload of money, that is!”



Verkligen sant!

Lögnen som New Age (Spew Age) och rabiata svammelpartiet basunerar ut.
2008-01-21
  > Nästa text
< Föregående

fadedfromblack
fadedfromblack