Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i en annan tid, på en annan plats


nattligt

Jag plockar ner klockan var natt och
stoppar tiden

Den ska inte störa mina drömmar
inte pressa mina hjärtslag

 

Jag vill ha tystnaden
de nära
pulsen
vinden i fågelbäret utanför
dropparna på kopparblecket

Jag vill vakna i tankarnas virvlande dans
deras flämtningar från nattens polska

Jag vill vakna till ljudet av mogonens tidning i brevlådan
skatans lek och jakt efter plast på balkongen

Jag vill vakna ny och tidlös




Fri vers av Annika Gustafsson
Läst 282 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-21 22:41



Bookmark and Share


    Komisarek
Bra text som lämnar ett leende på läpparna.
Tänkte omedelbart på en Marit Berman låt när jag läste texten.
Man får samma känsla lite vemodigt och glatt blandat ihop
2008-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Annika Gustafsson
Annika Gustafsson