Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett mörkt sinne

Alla ord
vänliga gester
kärleksfulla fraser
uppskattande blickar
ja, hela du

försvinner

spårlöst

borta

in i mitt svarta hål


Men i skolan lärde fröken:

När all materia försvinner
utan att reflekteras
packas samman
tätt, tätt
föds till slut
en ny stjärna

Så snart
kan nytt ljus
springa fram
klyva mörkret
och åter sprida värme


(och tonerna från 2001 - Ett rymdäventyr ljuder mäktigt)




Fri vers av Mickey Blue Eyes
Läst 1273 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2008-01-22 20:47



Bookmark and Share


    V. Kato
Ljus och värme är vad alla människor söker. Vissa hittar det, vissa hittar det inte, ett universellt faktum vilket också sägs i denna poesi.
2008-02-28

  Piann VIP
Universums makt är stark.
Du fångar det mycket fint.
2008-02-12

  Carola Zettergren
VAD SNYGGT!!!
2008-02-04

  drakbruden VIP
Mycket snyggt skrivet!
2008-02-03

    ej medlem längre
Lite som återvinning..*L*
Väldigt bra!!!
2008-01-29

  Mats Henricson
Gillar uppbyggnaden av denna, från förtvivlan till Hopp !!!
2008-01-24

  LillSandra
väldigt fin, tänker dock på olycklig kärlek :/
2008-01-23

    ~maria~
åh så fint skrivet. Ja ibland känns de som om någon nära en bara försvinner spårlöst men tittar man noga så finns de där trots att ljuset blivit lite svagare :)
2008-01-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
*************
Hur en *-na blir
till, något fint
att drömma till,
för den, som vill!
*************
*************
2008-01-23

  charlotte hedendahl
Tänkvärt!
2008-01-22

  Anna Nickolausson
en text som ger en tankeställare
2008-01-22

    Trast
Fin tanke!
2008-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Mickey Blue Eyes