Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till min älskade mamma

 

Åldern

Är ett påhitt

Är oföränderlig

Det är bara kroppen

Som vi lånar

Som får yrsel

Som grånar

Och krymper

Som får skrynklor

Och extra

Magar

Och kutig rygg

Men åldern

Är oföränderlig

I hjärtat

Visslar

Ungdomen

Och hormonerna

Tjoar

Och stimmar

Och vill ha

Värme

Och kärlek

Och kram

Och skratt

Och spring i benen

Fast rullatorn

Och käppen

Och glasögonen

Och medicinerna

Och pacemakern

Håller din motor i gång

Men själen

Är evig

Den dansar och sjunger

Och älskar

Och när du ligger

I din säng

Och drömmer

Så flyger

Du

För själen och anden

Har ingen ålder

Din älskade dotter

 

 

 

 

 




Fri vers av papessa
Läst 538 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-23 10:58



Bookmark and Share


  mare VIP
..vilka vackra fina ord om mamma.....och verkligen sant om det inre livet som pulserar stark !
2008-03-30
  > Nästa text
< Föregående

papessa
papessa

Mina favoriter
Den grundläggande gåvan